Naujienos

/

Straipsnis

Pažangias vaizdo ir jutiklių sistemas kurianti „Tonbo Imaging” įsikurs Vilniaus miesto inovacijų pramonės parke

Vilniaus miesto inovacijų pramonės parke, universaliame gamybos pastate nuo balandžio veiklą pradės plėtoti UAB „Tonbo Imaging” – aukštųjų technologijų įmonė, kurianti pažangias vaizdo ir jutiklių sistemas bei plėtojanti savaeigio transporto technologiją.

Su Vilniaus miesto inovacijų pramonės parko operatoriumi VšĮ Northtown Vilnius pasirašyta nuomos sutartis numato, kad įsikūrimą Tonbo Imaging pradės jau balandžio pradžioje, čia veiks fotonikos ir lazerinių technologijų bei išmaniojo transporto sistemų mokslinių tyrimų ir gamybos centras. Numatoma, kad investicijos į veiklai reikiamą įrangą sudarys apie 1 mln. Eur.

„Kurdami novatoriškus produktus civilinėms, gynybos, karinės pramonės reikmėms sujungiame mikrooptikos, mažos galios elektronikos ir realaus laiko vaizdo apdorojimo technologijų sprendimus. Todėl rinkdamiesi vietą savo veiklos plėtrai prieš keletą metų, Lietuvą pasirinkome kaip puikiai atitinkančią mūsų poreikius technologijų ir produktų vystymui bei pardavimui. Šiam apsisprendimui buvo svarbūs daug aspektų – tiek šalies, kaip optikos tyrimų ir technologijų centro, reputacija, tiek dinamiškai besivystanti ekonomika, tiek galimybė pasitelkti gabius vietos specialistus”, – pasakoja UAB „Tonbo Imaging“ vadovas Arvind Lakshmikumar.

Anot jo, šiandieninis sprendimas savo veiklą vystyti Vilniaus miesto inovacijų pramonės parke taip pat susijęs su objektyviomis aplinkybėmis – parko siūloma infrastruktūra vystant MTEP veiklą, patrauklia teritorijos aplinka, kurioje kuriasi išskirtinai aukštųjų technologijų įmonės ir galimybe tapti čia besikuriančios inovacijų bendruomenės dalimi.

Vilnius miesto inovacijų pramonės parke įsikursianti bendrovė priklauso „Tonbo Imaging“ įmonių grupei, kurios inžineriniai centrai veikia JAV, Singapūre, Indijoje, o juose gaminamos ir diegiamos pažangios vaizdo ir jutiklių sistemos naudojamos skirtingose pramonės srityse.

„Vilniaus miesto inovacijų pramonės parke formuojasi dviejų, sakyčiau, sparčiausiai Lietuvoje besivystančių ir labiausiai pažengusių sumaniosios specializacijos krypčių branduoliai – aiškiai stebime klasterizaciją gyvybės mokslų ir naujų gamybos procesų, medžiagų bei technologijų srityje”, – teigia parko operatoriaus VšĮ Northtown Vilnius vadovas dr. Gediminas Pauliukevičius ir svarsto, kad Tonbo Imaging prisijungimas prie parko bendruomenės ne tik sustiprina parko specializaciją dar vienoje kryptyje, bet ir leidžia tikėtis rezultatyvaus joje veikiančių įmonių bendradarbiavimo, iniciatyvų vystant naujas technologijas bei sprendimus.

Iki šiol Vilniaus miesto inovacijų pramonės parke įsikūrusios ar įsikūrimą pradėjusios 11 įmonių, veiklą vystančių gyvybės mokslų, naujų gamybos procesų, medžiagų ir technologijų, energetikos ir tvarios aplinkos kryptyse.