Naujienos

/

Straipsnis

Northtown Vilnius moteris kviečia į tvarumo hakatoną „Move It Forward Vilnius: Women for Sustainable Living“

Vasario 10–11 d. Northtown Vilnius kviečia moteris dalyvauti 2 dienų hakatone „MIF Vilnius: women for sustainable living“, kuris kvies gilintis į tvarumo iššūkius kasdienybėje ir generuoti inovatyvias idėjas bei skaitmeninius sprendimus, kurie padėtų paprasčiau ir lengviau keisti kasdienius įpročius, skatintų imtis tvaraus ir ekologiško gyvenimo ne tik namuose, bet ir darbo aplinkoje.

Tvarumo hakatono programa skirta moterims, norinčioms padėti spręsti jautrias visuomenės problemas tvarumo ir aplinkosaugos srityse, kurti ir vystyti novatoriškus sprendimus, kasdienybėje padedančius žmonėms, šeimoms ir bendruomenėms praktikuoti tvaresnį gyvenimo būdą, atsakingesnį vartojimą, tausesnį išteklių ir energijos naudojimą namuose bei biuruose, bendruomeninio dalijimosi ir daiktų mainų iniciatyvas, dalintis asmenine patirtimi ugdant tvarumo įgūdžius.

Hakatono iššūkiai:

Iššūkis #1: Asmeninių tvaraus gyvenimo būdo įgūdžių ugdymas.
Iššūkis #2: Tvaraus gyvenimo būdo įgūdžiai biure – kaip paskatinti bendruomenę jų laikytis?
Iššūkis #3: Atsakingo vartojimas ir dalijimosi iniciatyvos: kokios technologijos, mobilios aplikacijos galėtų paskatinti jų praktikavimą vietos bendruomenių lygmeniu?
Iššūkis #4: Atliekų vengimas namuose/biure.
Iššūkis #5: Pasiūlykite pačios!

Hakatono metu dalyvės gilinsis į tvaraus ir atsakingo vartojimo, aplinkosaugos iššūkius, tvaraus verslo vystymo specifiką, susipažins su sėkmės pavyzdžiais bei istorijomis, generuos arba vystys jau turimas tvarumo idėjas, pasitelkdamos skaitmeninius įrankius, tobulins verslo vystymo įgūdžius, sulauks mentorių konsultacijų idėjų generavimo, vystymo, verslo valdymo ir kitose srityse, kurios svarbios auginant savo idėją.

Trijų geriausiomis pripažintų idėjų autorių laukia galimybė pasitelkti mentorių ir verslo konsultantų pagalbą vystant savo idėją hakatonui pasibaigus (daugiau nei 80 valandų).

Dalyvių registracija į hakatoną vyksta iki vasario 8 d. 17 val. Užpildyti registracijos formą galima čia.

Planuojama, kad renginys vyks hibridiniu būdu: iki 20 dalyvių (dėl COVID-19 saugaus atstumo ribojimų) gali dalyvauti gyvai, kitas dalyves kviesime prisijungti nuotoliniu būdu. Renginio nuorodą gausite el.paštu, patvirtinančiu Jūsų registraciją į renginį.

„MIF Vilnius: women for sustainable living“ organizuoja VšĮ Northtown Vilnius, dalyvaudama tarptautiniame projekte „Move it forward+“. Pagrindinis penkių partnerių iš Belgijos, Prancūzijos, Kroatijos, Rumunijos ir Liuksemburgo įgyvendinamo Erasmus+ programos projekto „Move It Forward+“ tikslas – praktiniai patirties mainai, siekiant valstybėse partnerėse pagerinti turimus moterų bei merginų skaitmeninio verslumo įgūdžius. Įgyvendinant projektą parengta metodologija, teikiamos konsultacijos ir pagalba projekto dalyvėms plėtojant ryšius su privačiuoju sektoriumi, kad hakatono metu dalyvių pradėtos vystyti idėjos būtų įgyvendinamos toliau.