Naujienos

/

Straipsnis

Kapsulės įkasimo ceremonija pradėtos privačios mokyklos „The British School of Vilnius“ miestelio statybos VCIIP

2022 metų lapkričio 24 dieną Vilniaus miesto inovacijų pramonės parke simboline kapsulės įkasimo ceremonija oficialiai pradėtos modernaus mokyklos „The British School of Vilnius“ miestelio statybos.

2023 metų rudenį duris atversiantis mokyklos miestelis be pačios mokyklos turės keturioms sporto šakoms skirtą infrastruktūrą: 25 metrų uždarą baseiną, treniruoklių salę, krepšinio aikštelę, lauko sporto zonas, įskaitant viso dydžio futbolo aikštę ir lauko teniso kortus. Čia taip pat atsiras meno ir technologijų laboratorijos, muzikos klasė su įrašų studija bei didelė biblioteka.

Kompleksas užims 12 tūkst. kv. m. teritoriją, pats mokyklos pastatas bus apie 4 tūkst. kv. m. dydžio. Ilgainiui čia turėtų mokytis apie 400 vaikų ir dirbti 50 mokytojų bei kitų darbuotojų.

Northtown Vilnius vadovas dr. Gediminas Pauliukevičius įsitikinęs, kad tarptautinės mokyklos miestelio įsikūrimas Vilniaus miesto inovacijų pramonės parke yra labai svarbus simbolinis žingsnis, leidžiantis pajusti, jog tvarios ekosistemos, kurioje apjungiami įvairialypiai bendruomenės poreikiai, vizija pradeda gyventi realybėje.

„Vilniaus miesto inovacijų pramonės parkas turi daug išskirtinių pranašumų, tačiau svarbiausia – šiuos išskirtinumus apjungianti ir Lietuvoje unikali vizija, apie kurią galvojome nuo pat parko kūrimo pradžios – kad tai bus nuostabios gamtos apsuptyje įsikūręs „miestas mieste”. Ir šis miestas mieste bus ne tik patogi vieta inovatyviam verslui vystyti, tačiau ir vieta, atliepianti ne tik čia įsikūrusių įmonių verslo poreikius, bet ir jose dirbančių žmonių laisvalaikio, paslaugų, rekreacijos – darbo ir gyvenimo balanso, kasdienio patogumo lūkesčius. Visada tikėjome, ir dabar tikime dar stipriau, kad VCIIP netrukus taps ypatinga traukos vieta”, – teigia G. Pauliukevičius.