Naujienos

/

Straipsnis

VCIIP komanda lankėsi Life Sciences Baltics 2023

Šių metų Rugsėjo 20-21-ą dienomis VCIIP komanda lankėsi kasmetinėje Life Sciences Baltics – vienoje didžiausių gyvybės mokslų parodų regione.

Šiemet Life Sciences Baltics lankėsi daugiau nei 800 dalyvių, bei buvo pasiektas rekordinis networking susitikimų skaičius! Matome sparčiai augančią naujų produktų ir paslaugų pasiūlą, sektoriaus augimą, bei investuotojų pasiryžimą toliau investuoti į šią sritį!

Tarp aktualiausių temų šiemet vyravo sveikatos technologijos, skaitmeniniai įrankiai, dirbtinis intelektas, medicina, molekulinės biotechnologijos, farmacija ir kita. „Apskritai biotechnologijų bei gyvybės mokslų inovacijos vis labiau remiasi tarpdiscipliniškumu, toliau auga bioinformatikos krypties svarba. Natūralu, kad į tai reaguojame ir mes – tam būsimame VCIIP Technologijų vystymo centre esame numatę bioinformatikos laboratorijas su didiesiems duomenims apdoroti reikalinga įranga“, – mintimis dalijasi dr. Gediminas Pauliukevičius ir pabrėžia, kad biotechnologijų sektorius išskirtinis tuo, kad visada progresyviai žvelgia pirmyn, nelaukdamas, kol sąstingis įsibėgės, ir šiuo metu vienu iš kelių šios industrijos tvarumui matomos skaitmeniniais sprendimais grindžiamos inovacijos ir platus tarptautinis, tarpdisciplininis bendradarbiavimas.