Renginiai ir kvietimai

/

Renginys

Informacinis seminaras „Technologinės plėtros projektai – galimybė kurti prototipą“

svetaine.png

Lietuvoje mokslo ir verslo bendradarbiavimas kyla į naują lygį. Kad būtų kuriamos pasaulinio lygio inovacijos mokslinių žinių pagrindu, valstybė skatina imtis bendrų projektų.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kartu su Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) kartu planuoja skelbti naują Technologinės plėtros projektų finansavimo priemonės konkursą.

Šio konkurso tikslas – padėti mokslui ir verslui kurti naujus prototipus panaudojant žinias, kurios sukurtos mokslo ir studijų institucijose intelektinės veiklos metu. Siekiama, kad naujos žinios, metodai, technologijos galėtų būti sėkmingai pritaikyti verslo poreikiams.

Pagal konkurso sąlygas, projektus turės koordinuoti mokslo ir studijų institucija, o projektams įgyvendinti galės būti pasitelkti partneriai iš verslo – mažos ir vidutinės įmonės. Inovacijos skatinamos kurti įvairiose technologijų srityse. Vieno projekto bendras biudžetas galės siekti iki 100 tūkst. eurų. Planuojama, kad projektai truks iki 2020 spalio 30 d.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija tęsia iniciatyvą skatinti mokslo institucijose sukurtų mokslinių tyrimų rezultatų komercinimą bei siekia kuo daugiau į projektus įtraukti jaunųjų mokslininkų ir tyrėjų. Tad prioritetas atrenkant finansuotinus projektus bus skiriamas tiems projektams, kurie bus įgyvendinami su atžalinėmis įmonėmis (spin-off‘ais), veikiančiomis iki 12 mėnesių.

Kvietimą teikti paraiškas MITA planuoja skelbti balandžio 11 d. Informacinis seminaras pareiškėjams „Technologinės plėtros projektai – galimybė kurti prototipą“   vyks balandžio 12 d. 10 val. MITA salėje.

Priemonė finansuojama Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos lėšomis.

2017-2018 m. pagal Technologinės plėtros projektų priemonę buvo finansuota 16 projektų, kuriems buvo skirta apie 1 mln. eurų.

Kontaktai pasiteirauti: Daiva Keršienė, (+370) 604 79828.