Naujienos

/

Straipsnis

GM SIC klasteris jungiasi prie Europos klasterių bendradarbiavimo platformos

Northtown Vilnius koordinuojamas Gyvybės mokslų skaitmeninių inovacijų centro klasteris prisijungė prie Europos klasterių bendradarbiavimo platformos (European Cluster Collaboration Platform – ECCP).

„Gyvybės mokslų skaitmeninių inovacijų centro klasterį kūrėme turėdami tikslą padėti sklandžiau bendradarbiauti Lietuvos gyvybės mokslų kompanijoms ir mokslo centrams, o ypatingai – šios srities startuoliams. O partnerystės ryšių plėtra tarptautiniu lygiu, pagalba integruojantis į klasterių ir bendradarbiavimo tinklus bei vertės grandines, yra labai svarbi įmonėms ieškant naujų partnerysčių, didinančių konkurencingumą ir galimybes integruotis į naujas rinkas. Taigi, prisijungimas prie šios platformos yra tikslingas žingsnis brandinant klasterį ir siekiant konkrečios naudos jo nariams”, – teigia klasterio koordinatoriaus Northtown Vilnius direktorius dr. Gediminas Pauliukevičius.

Europos komisijos iniciatyva įkurta Europos klasterių bendradarbiavimo platforma siekia skatinti tarptautinį klasterių bendradarbiavimą. Ji jungia daugiau nei 1200 įvairių sričių klasterių pasaulyje, daugiau nei 1000 iš jų veikia ES šalyse ir suteikia galimybes efektyviai naudoti tinklų kūrimo priemones, ieškoti potencialių partnerių nacionaliniu ir tarptautiniu mastu, keistis naujoms partnerystėms ir projektams aktualia informacija, dalyvauti daugybėje renginių, kurie naudingi tiek klasterio brandai, tiek klasterio narių augimui.

„Nors mūsų gyvybės mokslų skaitmeninių inovacijų klasteris yra gana jaunas lyginant su kitais platformos kolegomis, tačiau mūsų stiprybės ir strateginis pranašumas taip pat akivaizdus – iš daugiau nei 1000 Europos klasterių, esame tarp 32, o gyvybės mokslų srityje – tarp 12, galinčių pasiūlyti ne tik konsultacinę pagalbą, inkubavimo ir akceleravimo programas, bet ir išskirtinę infrastruktūrą, kuri bus sutelkta Gyvybės mokslų inkubatoriuje. Taigi, vertinant gana objektyviai, mūsų pozicijos naujoms partnerystėms ir veiklos plėtrai yra labai pozityvios”, – sako G. Pauliukevičius.