Naujienos

/

Straipsnis

Pristatytas British School of Vilnius naujojo mokyklos miestelio projektas

Vilniaus miesto inovacijų pramonės parke įsikūrimą pradėjusi British School of Vilnius gegužės 13 dieną šventiniame renginyje bendruomenei ir partneriams pristatė naujojo mokyklos miestelio, iškilsiančio VCIIP dar iki 2023 m. rugsėjo, projektą.

VCIIP Operatoriaus Northtown Vilnius vadovas dr. Gediminas Pauliukevičius pasveikino visą British School of Vilnius bendruomenę su sprendimu įsikurti būtent VCIIP. „Neabejoju, kad naujasis British School of Vilnius mokyklos miestelis bus pasididžiavimu ne tik Jums, bet ir visai mūsų VCIIP bendruomenei, nes tai išties ambicingas, brandus ir išskirtinis ugdymo projektas, kokių Lietuvoje galime skaičiuoti vos kelis. Noriu mums visiems bendrai palinkėti sėkmės ir sklandžios kelionės link British School of Vilnius miestelio atidarymo VCIIP”, – atidarymo šventėje teigė G. Pauliukevičius.

„Naujasis miestelis įsikurs miškų apsuptyje esančiame 12 000 m2 sklype, Vilniaus miesto inovacijų ir pramonės parko (VCIIP) pakraštyje. Šią vietą savo mokyklos miesteliui rinkomės dėl gero susisiekimo su miesto centru ir galimybių bendradarbiauti su daugybe novatoriškų įmonių, kurios jau kuriasi VCIIP”, – pristatydamas projektą pasakojo Andrew Prosser, British School of Vilnius mokyklos vadovas.

British School of Vilnius mokyklos miestelio komplekse, kuris naujai mokslo metų pradžiai bus pasiruošęs jau 2023-ųjų rugsėjį, įsikurs 4000 kv.m. pastatas su erdviomis klasėmis, moderniomis mokslo ir technologijų laboratorijomis bei viešosiomis erdvėmis, didele biblioteka, muzikos ir įrašų studijomis, 25 m ilgio uždaru baseinu, vidaus sporto sale su pilno dydžio krepšinio aikštele, lauko sporto zonomis, įskaitant pilno dydžio futbolo aikštę ir lauko teniso kortus, specialiomis ankstyvajam ugdymui skirtomis žaidimų aikštelėmis ir kitomis patalpomis. Mokyklos vadovo teigimu, naujojoje mokykloje mokysis apie 350 vaikų nuo 2 iki 18 metų.

Mokyklos pastatą projektavo „2L Architects“, o British School of Vilnius miestelio projektas bus įgyvendinamas kartu su „BaltCap“, sukaupusiais vertingos patirties vystant ugdymo įstaigų infrastruktūros projektus.