Naujienos

/

Straipsnis

„Geriausios disertacijos” konkurso laureatams – Northtown Vilnius stipendija

Lapkričio 22 d. Lietuvos Respublikos Prezidentūroje iškilmingai pasveikinti jaunieji mokslininkai, kurių disertacijos, apgintos 2021 metais, buvo pripažintos geriausiomis humanitarinių, socialinių, gamtos, technologijos, medicinos ir sveikatos mokslų srityse.

Northtown Vilnius įsteigta stipendija šiemet atiteko geriausios gamtos, technologijos, medicinos ir sveikatos mokslų disertacijos autorei dr. Linai Grinevičiūtei, parengusiai disertaciją „Nanostruktūrizuotos optinės dangos, skirtos lazerio šviesos valdymui“ (Vilniaus universitetas ir Fizinių ir technologijos mokslų centras, mokslinis vadovas dr. Ramutis Drazdys).

„Vilniaus miesto inovacijų pramonės parko ir Northtown Vilnius vardu labai džiaugiuosi galėdamas pasveikinti visus geriausių disertacijų laureatus, neabejoju, kad ir visai Inovacijų parko bendruomenei yra didelė garbė prisidėti prie Lietuvos talentų, kuriais galime didžiuotis, ugdymo”, – teigia Northtown Vilnius vadovas dr. Gediminas Pauliukevičius.

G.Pauliukevičius taip pat pabrėžia, kad mokslinis Lietuvos potencialas ir talentai yra bene dažniausia ir svarbiausia tema, aptariama bendraujant tiek su užsienio partneriais ar kolegomis, tiek su investuotojais, nes būtent ši Lietuvos stiprybė dažnai tampa lemiančiu elementu, apsisprendžiant dėl investicijų ar plėtros svečioje šalyje.

Jaunųjų mokslininkų sąjungos, rengiančios „Geriausios disertacijos“ konkursą jau 16-tus metus, teigimu, svarbiausia šio konkurso idėja – skatinti doktorantus ruošti aukšto lygio mokslines disertacijas, kurios pelnytų pripažinimą ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, raginti tarpinstitucinį ir tarpdisciplininį bendradarbiavimą, didinti Lietuvos jaunųjų mokslininkų motyvaciją vykdyti aukščiausios kokybės ir svarbos visuomenei mokslinę veiklą.

2021-ųjų geriausios disertacijos konkursui buvo pateiktos 104 disertacijos. 57 iš jų apgintos gamtos, technologijos, medicinos ir sveikatos bei žemės ūkio srityse ir 44 – socialinių ir humanitarinių mokslų srityse. Darbus vertinusi 260 autoritetingų ekspertų, Lietuvos mokslininkų komisija atrinko geriausias disertacijas ir laureatais pripažino 12 jaunųjų mokslininkų.