Naujienos

/

Straipsnis

Northtown Vilnius tapo LithuaniaBIO nare

Vilniaus miesto inovacijų pramonės parko (VCIIP) operatorė VšĮ Northtown Vilnius tapo asociacijos LithuaniaBIO nare.

LithuaniaBIO – 2003 m. įsteigta Lietuvos biotechnologų asociacija, šiandien vienijanti daugiau nei 40 gyvybės mokslų ir biotechnologijų srityje veikiančių kompanijų bei įstaigų ir skatinanti biotechnologijos mokslą, platesnį jo pritaikymą Lietuvos ekonomikoje sprendžiant globalius aplinkosaugos ir gyvenimo kokybės iššūkius.

LithuaniaBIO komandos teigimu, Northtown Vilnius prisijungimas prie asociacijos narių yra nuoseklus ir strategiškai svarbus žingsnis, nes Northtown Vilnius vystomame Vilniaus miesto inovacijų pramonės parke veiklą vykdo jau ne vienas LithuaniaBIO narys, tad jų interesų atstovavimas Vilniaus mieste ir plėtros lūkesčių įgyvendinimas yra svarus veiksnys auginant gyvybės mokslų sektoriaus pajėgumus Lietuvoje, vystant tarptautinį bendradarbiavimą ir aktyviai įsitraukiant į LithuaniaBIO organizuojamas veiklas.

Northtown Vilnius direktoriaus Gedimino Pauliukevičiaus teigimu, Vilniaus miesto inovacijų pramonės parko operatoriui partnerystė su LithuaniaBIO visada buvo svarbi.

„Su LithuaniaBIO išties turime gana gražią bendradarbiavimo istoriją. Tačiau šiuo metu, ypatingai, kai kalbame apie intensyvią industrijos plėtrą, reikiamas sąlygas gyvybės mokslų kompanijų kūrimuisi ir augimui – bendradarbiavimas ir ėjimas viena kryptimi yra labai reikšmingas. Neabejoju, kad narystė LithuaniaBIO leis didesne apimtimi plėtoti sektoriui svarbias iniciatyvas, keistis patirtimi ir prisidėti prie Lietuvos biotechnologijų sektoriaus gyvybingumo bei augimo,” – mintimis apie Northtown Vilnius narystę stipriausioje Lietuvos biotechnologijų sektoriaus bendruomenėje dalijasi G.Pauliukevičius.