Naujienos

/

Straipsnis

Vilniaus miesto inovacijų pramonės parke lankėsi Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė

Vasario 27-ą dieną Vilniaus miesto inovacijų pramonės parke lankėsi Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė su komanda.

Vizito metu buvo aptarta Vilniaus miesto inovacijų pramonės parko vizija ir plėtra, investuotojų įsikūrimas ir jų vystoma veikla VCIIP.

„Didžiausias iššūkis ir svarbiausia užduotis per artimiausius metus – sustiprinti Vilniaus gyvybės mokslų industrijos augimui skirtą infrastruktūrą, kurios jau eilę metų Vilniuje stokojame. Todėl VCIIP dar šiemet pradėsime specializuoto Technologijų Vystymo Centro, užtikrinančio fizines sąlygas spartesniam gyvybės mokslų įmonių augimui, statybas, taip pat labai rimtai svarstome galimybes pasiūlyti ir papildomos, labai didelį poreikį turinčios build-to-suit infrastruktūros”, – artimiausius planus pristatydamas teigė VCIIP operatoriaus Northtown Vilnius direktorius Gediminas Pauliukevičius.

Susitikimo metu savo vystomas inovacijas ir VCIIP teritorijoje vykdomą plėtrą pristatė gyvybės mokslų įmonės UAB „Imunodiagnostika” ir  UAB „Domus Naturae”, vizito svečiai apsilankė ir stebėjo bandymus vienoje didžiausių regione – UAB „Poliprojektas” – naujos kartos automatinių gaisro gesinimo sistemų tyrimų laboratorijoje.

Šiuo metu inovacijų pramonės parke kuriasi ir savo veiklą plėtoja 20 kompanijų, didžioji dalis veiklą vykdo gyvybės mokslų ir inžinerinių inovacijų srityse.